Mustafa Kemal Paşa'nın, kendisine ait bir taka ile hiç durmadan ve tehlikelere de aldırmadan Anadolu'ya sürekli silah kaçırdığı için Nutuk'ta övgülerle andığı Yahya Kaptan'ı öldürttüğünü, okudunuz ya da duydunuz mu?(1)
Mustafa Kemal Nutukta 12 sayfa sadece Yahya Kaptana ayırmış.Ayrıca Yahya Kaptanla birebir telgraf haberleşmesi geçiyor ve emirleri, Yahya Kaptanın ne yapacağını, bizzat kendisi veriyor.Yahya Kaptan Mustafa Kemale olan bağlılığını açıklıyor, başka kişilerin o zamana kadar yapmadığı halde ve biçimde. Mustafa Kemalin cumhuriyetin ilanından sonra Izmit'i ziyaretinde Yahya Kaptan hakkında onu öven sözleri oluyor ve Yahya Kaptan'a çok ehemmiyet verdiği için Yahya Kaptan ünlü birisi oluyor, heykeli cumhuriyet zamanında dikiliyor, ismini taşıyan mahalleler, okullar açılıyor.Yahya Kaptan aslında Kurtuluş Savaşı için çok ehemmiyetli bir kişi değildir. Kurtuluş savaşı için silah taşımış, ehemmiyetli Istanbul hükümetinin milletvekillerini Ankara'ya yeni kurulan Ankara hükümetine geçmesine yardım etmiş ve Rum çetelerine göz açtırmamış.Ama bunları sadece yaklaşık 1 yıl boyunca yapabilmiş ve sonra kafası kesilerek 9 Ocak 1920'de öldürülmüştür. Suç Istanbul hükümetine atılmış ve böylelikle padişah yanlılarının vatan haini ilan edilmesi stratejisinde yol katedilmiştir.
Mustafa Kemal 1919-1920 yılları arasında kendine bir muhafız subay arıyordu. Aradığı kişi ise komitacı yani tetikci, gözü pek, cinayetten sakınmayan, gizli çalışan ve en önemli özelliği köpek gibi sadık olmasıydı. Önce yazdığı bir telgrafla bu isteğini kendisini seven Topal Osmana belirtti. Topal Osman Karadenizde Rum,Ermenilerle meşgul olduğu için Ismail Hakkı Tekçeyi emrine verir. Ismail Hakkı Tekce'nin kendine ait temizleme yöntemi vardır: kelle keser. Yahya Kaptanın kellesi kesilerek öldürüldüğünü öğrenince ilk önce Ismail hakkı Tekce demiştim,ama bir ipucu bulamamıştım. Ta ki Ahmet kabaklı'nın yazısına rastlayıncaya kadar. Ismail Hakkı Tekce Mustafa Kemalin koruma muhafızı olduğu için bir tür emireridir. Mustafa Kemalin haberi olmadan bir yere gidemez(tuvalete bile). Böyle olduğu için asıl katil temizletme emrini veren Mustafa Kemaldir. Peki neden? Diktatörlük yolunda ne kadar şöhretli, kendine muhalif hiç kimse kalamazdı Mustafa Kemalin yanında.Ya yurtdışına kaçmak zorunda kalmışlardır, ya baskıdan intihar etmişlerdir, sürülmüşlerdir.Bunları yapmayan ya hapsi boylamıştır, ya da asılmıştır. Onun içindirki Kurtuluş Savaşının bütün kahramanları ortadan kaldırılmıştır, tarih sahnesinden kaybolmuştur. Kendisinin mensub olduğu Ittihat ve Terkakki üyeleri yurtdışına kaçmış, kendisi öldükten sonra (1938) anca Türkiyeye dönmeye cesaret edebilmişlerdir.
Ismail Hakkı Tekce bu cinayetini emekliye ayrıldıktan sonra 1977de açıklamıştır. Mustafa Kemal kendisi komitacı geleneğinden geldiği için bu işleri sinsice yapabilmesi, kimsenin bundan haberi olmaması normal bir şeydir. Nasılki Ismail Hakkı Tekcenin işlediği cinayetleri gizlemesi ve tam 57 yıl sonra nerdeyse öleceği zaman açıklaması gibi. Eğer önceden ölseydi zaten çarpıtılmış, yalanlarla dolu olan tarihimiz daha fazla karanlığa gömülecekti.
Devamını çalıştığım ve boş zamanımda yazdığım için sonraya. Ne garip ama tarihle hiç alakam olmadığı halde bizim Kemalistler ve sahte tarihciler sayesinde işimi gücümü bırakıp tarihle uğraşıyorum. Ve birde görüyorumki tarihimizi bile tarihçilerden daha iyi araştırıyorum. Işte size bir örnek özellikle Ismail AKBAL Aksaray Üniversitesinde, Ismail Hakkı Tekce hakkında 2011de "Komitacı Eylemlerin Son Temsilcisi Ismail Hakkı Tekçe ve Faaliyetleri" isminde çalışma yayınlamış. Ama Günaydın gazetesinde yayınlanan Yahya Kaptanın öldürülmesinde Ismail Hakkı Tekcenin itirafını gözardı etmiş. Gazeteciler yada yazarlar tarihcilerden daha iyi araştırmalar yapıyor. Belkide Kemalist vesayetten korkuyorlar kimbilir............ Neyse ................
Takriri Sükun çıkarılmadan önce benim sadece internetten öğrendiğim Ismail Hakkı Tekcenin çok önemli 6 cinayeti var, tarihin akışını belirleyen. Bu cinayetlerin hiçbirisini Mustafa Kemale şimdiye kadar yükleyen tarihciye rastlamadım. Hatta durmadan Mustafa Kemali sevdiği için peşinden koşup durmadan onu rahatsız eden ve sonra öldürülen metresi Fikriye Hanımın katilinden bile ben Mustafa Kemalin özel tetikcisi Ismail Hakkı Tekceden yada onun adamlarından şüpheleniyorum. Amerikadaki akrabaları devletten ve Kemalist vatandaşlar yüzünden hayatlarından olacağı korkusu yüzünden susuyorlarmış,açıklayamıyorlarmış. Mustafa Kemalin temizlettiği kişileri tarih sırasına göre değişik konularda verecektim ama burda bir alıntıyla bu metres cinayetini araya sıkıştırmak istiyorum. Kemalistler Fikriye Hanımı nasıl takla atarak korumaya çalışırlarsa çalışsınlar beni ilgilendirmiyor. Hatta Mustafa Kemal'in berbat ve tiksindirici özel hayatı beni hiç ilgilendirmiyor ama bir cinayet işlettiği için burada değinmek istiyorum. Zsa Zsa Gaborla ve başkalarıyla ne yaptığı sadece örnek bir devlet adamına hiçmi hiç yakışmıyor diyerek geçiyorum. Sadece her gün yattığı bir kadını temizletmek için nasıl bir insan olmak gerekir diye kendime soruyorum. Işte o alıntı.
Kanal A'da yayınlanan "Resmi Tarihten Gerçek Tarihe" adlı programda Said Alpsoy'un söyledikleri: Bu arada Kemalistler Said Alpsoy'a tarihci olmadığı ve anlattığı için alay ederler. Tabiiki kendi yazdıkları sahtekarlıkları ve çarpıtma yöntemini ortaya çıkardığı için. Kendilerine kalsa sahtekar diktatör Kemalın yazabilirsin dediği Falih Rıfkı Atay,Yakub Kadri Karaosmanoğlu,Nutuk, Yunus Nadi gibi Mustafa Kemalin adamlarını kaynak almak gerekir. Başkaları onlar için safsatadır. Kemalın adamlarının nasıl bu emir ve tenbih üzerine yazdıklarından dolayı zengin olduklarına, ödüllendirildiklerine hiç değinmezler.---------------------------------------------Alıntının Başlangıcı-------------------------------
Fikriye kimdir?Fikriye Hanım Atatürk'ün metresidir. Atatürk'ün üvey babası Ragıp Efendi, Fikriye'nin dayısıdır. Dolayısıyla, Atatürk'ün ilk gençlik yıllarından beri birbirleri ile tanışıyorlar. Muhtemelen, Fikriye Atatürk'ten altı yaş büyüktür. Fikriye, Atatürk'ün evine sürekli girip çıkıyordu. Atatürk yakı9şıklıydı. O'na aşık olması için şartlar uygundu ve nitekim de öyle oldu. Atatürk'ün annesi ve kardeşi Makbule Hanım bu durumu fark ettiklerine şiddetli tepki gösterdiler. Çünkü Fikriye'yi Atatürk'e layık görmediler.
Sonuçta Atatürk paşa adayı birisiydi. Onun için layık görmediler. Daha batılılaşmış elite mensup bir hanım adayı istediler. Zaten Atatürk'ün de gerçek nikahlı eşinde aradığı özellikleri bunlardı. Onun için hiçbir zaman Fikriye'yi eşi olabilecek bir kadın olarak görmedi.
Peki Atatürk'ün gözünde Fikriye neredeydi?
Peki Atatürk'ün gözünde Fikriye neredeydi? Bu noktada Atatürk biyografisi yabancı yazarlarından olan Lord Kınross'un meşhur 'Atatürk' kitabından aynen bir alıntı nakledeyim:
" O (Fikriye) isteklerini bir zaman için karşılamış olan bir kadındı, o kadar. O yüzden metres dedik" Atatürk'ün duygusal değil cinsel tutkusu vardı. Fikriye'nin trajedisi baştan başladı. Fikriye bunu hissediyor ama ölünceye kadar daha doğrusu öldürülünceye kadar itiraf edemiyor. Metres sıfatının en eski dönemi Mütareke Dönemi'nde başlar. 1918 Kasım'ı ile 1919 Mayıs'ı arasında Atatürk ile Fikriye arasındaki ilişki metres ilişkisi haline döndü. Daha önce olmadıysa bile…
"Mustafa Kemal ile evlenmeye gidiyorum" dedi
Atatürk şişli'de Fikriye için bir garsoniyer tutuyor ve orada Fikriye ile beraber oluyor. Atatürk'ün o dönemde üç evi vardı. 1920 başlarında Fikriye de tek başına Inebolu üzerinden Ankara'ya geliyor, paşasının yanına. Inebolu'dan Ankara'ya tek başına bir kadının gelmesi, hemen hemen bir çılgınlıktır. Istiklal Harbi var çünkü. Ama Fikriye, Atatürk'e iliklerine kadar aşık bir insan. Kastamonulu Mecidi Bey'e ise; "Mustafa Kemal ile Ankara'ya evlenmeye gidiyorum. Annesi ve kız kardeşinin şerlerinden kurtuldum" diyor.Fikriye ve Atatürk'ün ailesi ile ilişkisi
Makbule Hanım'a bir gün Çankaya'da Fikriye; "Abla senin kadehine de rakı koyayım mı?" diyor. Makbule'nin yeni evli olduğu eşi de sofrada. Kızılca kıyamet kopuyor. "Vay sen bana ne demek istiyorsun? Eşimin yanında bana rakı içmeyi teklif ediyorsun" gibi bir şeyle söylüyor. Fikriye, Makbule Hanım ve Zübeyde Hanım arasında sürekli bir didişme var. Onu gelin olarak kabul etmiyorlar. Zaten Atatürk'ün de öyle bir niyeti yok.
Atatürk Latife Hanım'ı gökte ararken yerde buldu
Istiklal Harbi bitti. Bitinceye kadar Fikriye, Atatürk'ün metresi ve gayri resmi olarak Çankaya'nın da ev sahibesi. Fakat harp biter bitmez, Atatürk'ün akılında yapılacak olanlardan bir tanesi, toplumu batılı toplum biçimine dönüştürmekti. Örnek aile modelini de kendi üzerinde vermek istiyordu. Kendisi dört dörtlük batılılaşmış bir hanımla evlenerek, geleceğin ideal ailesinin nasıl olması gerektiğine dair uygulamalı olarak göstermek istedi. Bu amaca gökte ararken yerde buldum cinsinden Izmir'in Kurtuluşu'nda zaten Latife Hanım ile tanışmış ve onda da tam aradığı özellikleri buldu. Ekim'de geri döndü. Bu arada Fikriye Hanım verem ve ilk safhalarında, ölümcül değil. Fikriye Hanım zaten gerçek eş değerinde değildi. Yeni ideal eş de bulununca onun tedavisi bahanesi ile Avrupa'ya gönderilip uzaklaştırılıyor. Önce Paris'e gönderildi. Fikriye Hanım kendisinin yerine birisinin bulunduğunu anladı. Gitmemek için ayak diredi. Atatürk onu yumuşak bir dille kandırdı ve kandırmanın bir parçası olarak ona 3 bin lira nakit para veriliyor. Bu çok muazzam bir para. O zamanlarda orta dereceli bir memurun aylığı 20-25 liraydı. Atatürk; "Paris'te git gardırobunu yenile önce diyor". Fikriye de kanıyor.
Atatürk en güvendiği yaverlerden birini Mahmut Soydan'ı ona veriyor. Fikriye Hanım önce Paris'e gitti, gardırobunu yeniledi. Oradan da Münih'e geçti ve yatılı olarak tedavi aldı. Soydan tabi Türkiye'ye geri döndü.Bu olaya 1922 Kasım'ında oldu. O arada da 1923 Ocak sonunda Atatürk Latife Hanım ile evleniyor. Fikriye bunu gazeteden öğrenip şok geçiriyor. Sanatoryum doktorlarını çiğneyerek kendi iradesi ile Türkiye'ye geri dönüyor.
Fikriye, kürtaj için Atatürk tarafından Avrupa'ya gönderildi
Bu arada Fikriye Hanım'ın Amerika'da ikamet eden Abbas Hayri Özdinçer isminde bir yeğeni var. Yeğeninin ifadesine göre; "Benim halam verem tedavisi görmek için değil, kürtaj olmak için Avrupa'ya gitti".
Fikriye'yi kovmamız mı lazım?
Sonra dumanı tepesinde Fikriye Hanım Istanbul'a geri dönüyor. Atatürk de olacakları tahmin ettiği için herkese vali dahil olmak üzere haber salmış. Fikriye gelir gelmez polis tarafından 'Gazi'nin kesin emri ile' denilerek önü kesiliyor. "Ankara'ya gelişin yasak, Istanbul'da ikametin de yasak." Bazı şeyleri anlatmaması için göz önünde olması istenmiyordu. Gelibolu'daki yakın akrabasının yanına Atatürk tarafından sürgün ediliyor. 1924 Nisan sonuna kadar orada kalıyor. Oradan kaçıyor ve Çankaya Köşk'üne geliyor. Ilk gece Latife Hanım tarafından iyi ağırlanıyor. Fikriye misafirliği üçüncü gönünde Latife Hanım cıngar çıkarıyor. Fikriye'nin odasının önünde emir çavuşuna bağırıyor. "Bu Hanım hala misafirlikte ısrar mı ediyor? Kovmamız mı gerekiyor?" diyor filan. Fikriye duyuyor, ağlıyor ve Köşk'ü terk ediyor. Bir iki hafta sonra tekrar geliyor.
1924 Mayıs ayı sonunda Köşk'e tekrar geldiğinde de asıl Fikriye tarihsel kişiliğinin tarih konusu olarak bahsi geçen ve zihinlerde çağrışım hasıl eden olay Fikriye'nin ölümüne gelmiş oluyor.
Fikriye nasıl öldü veya nasıl öldürüldü?
Atatürk yemeklerini yemişler ve yaz uykusuna yatmışlar. Aşağıda Fikriye'yi tanıyan yaverler var ama başyaver değişmiş. Rusuhi Bey. Türkiye'de derin devletin ilk kurucusudur kendisi. Geçen haftalarda bununla ilgili açıklamalar yapmıştım.
Yukarıya haber veriliyor. Yukarıdan da kesinlikle üst kata gönderilmemesi ve Köşk'ten uzaklaştırılması emri geliyor. Rusuhi Bey de bunu münasip şekilde Fikriye Hanım'a ifade etmeye çalışıyor. Fikriye ısrar ediyor. Öteki de ısrar ediyor. Fikriye ümidini kaybediyor.
Resmi tarih anlayışında Kılıç Ali'nin hatırlarına bakıldığında Fikriye Hanım kadınlar tuvaletine giriyor ve orada uzun süre kalıyor. Kılıç Ali güvenilir bir kaynak değildir. Onun anlatımına göre tuvalette uzun kalınca şüphe çekti. Rusuhi Bey tuvaletin kapı aralığından dikizledi Fikriye'yi. Dikizlerken aynadan Fikriye'nin çantasındaki tabancaları gördü. Iki tane vardı diyor. Halbuki bir tane vardı. Bunun üzerine ürktü ve adeta ite kaka Fikriye'yi köşkten uzaklaştırdı. O da faytonla Çankaya Köşk'ünden Ankara'ya doğru inerken kendisini vurdu. Ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.
Fikriye'nin gerçek ölüm sebebi…
Görgü tanıklarının ifadesine göre kurşun yarası elbisenin arkasındaydı. Biz Fikriye Hanım'ın ölüm sebebinin resmi tarihte anlatılma şeklinin baştan aşağıya yalan olduğu kanaatindeyiz. Doğrusuna geldiğimiz vakit, Doktor Rızanur'un hatıratına bakmamız lazım. Rızanur kuvvetli Atatürk muhalefetidir ama güvenilir bir kalemdir. Bunun güvenirliliğini garanti altına almak için de şunu söylemek yeterlidir; gençliğinde hissettiği pasif homo seksüel eğilimleri bile hatıratlarında yazmıştır.
Onun anlatımına göre Fikriye'nin ölümü.
Fikriye: "Aman beni vurdular! Can kurtaran yok mu?"
"Bir havadis. Fikriye Hanım intihar etmiş. Sebebi de Çankaya'ya gitmiş, kabul edilmemiş kederinden intihar etmiş". Bu resmi tarihin özeti. "Gazi evlenince bu metresini para vererek Avrupa'ya yollamış. Kadın gezmiş gelmiş. Latife bir isim olarak bu kadını çekemiyor. Tabi… Bizim oturduğumuz Leblebici Mahallesi'nde yerlilerden bir komşumuz var. Bizim hanımla iyi ahbaplar. Bizim hanıma hikaye etti. Bir tabanca patladı, pencereye koştuk bir kadın sesi. Aman beni vurdular! Can kurtaran yok mu? diye feryat ediyor. Sesi biraz sonra kesildi. Demek Fikriye intihar etmedi, vurdular. Bunu ya Mustafa Kemal ya Latife vurdurdu. Mantık böyle. Fakat Latife böyle cinayete cesaret etsin zannetmem. Her ne suretle olursa olsun bu kadar metresliğini eden Fikriye de Gazi'nin cinayetleri listesine girdi. Tuhafı şu ki; mahkeme bu işi aramadı, geçti gitti. Adliye yeniden Fikriye'yi oraya getiren arabacıyı bulup keza komşulardan tahkikat yapmıyor."
Fikriye Hanım'ın hatıraları neden açıklanmıyor?
Salih Bozok diyor ki; "Atatürk ile Latife Hanım büyük kavga etti. 'Sus kadın vururum dedi'. Latife Hanım da 'Beni de Fikriye gibi öldürtür müsün? dedi' ."
Abbas Hayri Özdinçer, Fikriye'nin Amerika'daki yeğeni; kendisi ile yapılmış olan bir röportajda aynen kendi ağzıyla bunları diyor: " Fikriye Hanım'ın anılarının bir kısmı elimizde. Fakat devletin bütünlüğüne zarar vermemek için açıklamıyoruz." Yorum yok.
Konu bizim yakın tarihimiz ve kurcu liderimiz olunca yüzlerce sene Rusya ve Almanya'nın gerisindeyiz. Stalin ve Hitler'in açıklanmayan hiçbir şeyi kalmadı. 5816 sayılı kanun nedeniyle.
'Alçaklar, katiller beni vurdular!'
Fikriye Hanım öldükten sonra ağabeyi Ali Enver Bey'in bile hastaneye gitmesine polis müsaade etmiyor. O ağabeyin daha önceden Ankara'da iş yaptığı birisi devreye girince başka bir kazazedeyi görmek için hastaneye giriyor ve şu bilgiye vakıf oluyor. Çoban Hüseyin Polatlı'da tren kazasında yaralanan kazazedeydi. Onu görmek için girdi. Çoban Hüseyin'in anlatımına göre; "O gece bir avrat getirdiler. Sabaha kadar avaz avaz 'Alçaklar, katiller beni vurdular!' diye bağırdı." Ağabeyine bunu anlattı. Otopsi raporu isteyen ağabeyine rapor verilmiyor. Cenazesini teslim almak istiyor. Devlet Fikriye Hanım'ın cenazesini vermiyor. Ulus'ta bir yere gömülüyor. şu anda bankaların genel merkezlerinin olduğu yer. Bu intiharsa tüm bunlar ne için? Devletin her şeyi açık götürmesi gerekirdi.
---------------------------------------------Alıntının sonu-------------------------------
(1)Kaynak: Ahmet Kabaklı, 31 Ekim 1992 tarihli Türkiye Gz. Köşe Yazısı
Cinayeti işleyen muhafız alay komutanı Ismail Hakkı Tekçe (itiraf ettiler) ve iki adamıydı.
Kaynak:Günaydın gazetesi 1 aralık 1977
(2)Kaynak: Said Alpsoy
(3)Kaynak: Nutuk
(4)Kaynak: Yahya Kaptanla ilgili kaynaklar çoktur, burda vermeye gerek yoktur isteyen açsın okusun.
Biraz tarihinizi öğrenmiş olursunuz.